DEN SOM HÄVDAR ATT LYCKA EJ GÅR ATT KÖPA FÖR PENGAR HAR BEVISLIGEN ALDRIG BESÖKT ETT SPA. LIFESTYLE UTSER HÄRMED STOLT SVERIGES 10 BÄSTA SPA-ANLÄGGNINGAR. NJUUUUT!

 

1 YSTAD SALTSJÖBAD

Detta spa-hotell, som kan räkna 110 årsringar, ligger sagolikt vackert beläget vid havet på Österlen. Men ställets mest unika selling point är ändå The Creek Experience som är en tvåtimmars jordenruntresa – med olika spa- och basturitualer som inspiration. Du lämnar The Creek om inte som en helt ny människa, så iallafall som en väsentligt förbättrad. Ystad Saltsjöbaden har nyligen blivit utsedd till såväl Europas bästa spa av en ansedd, internationell organisation. Nu kan man lägga ytterligare en tung titel till CV:t.

 

2 STUREBADET MARINA TOWER

Vid Stockholms inlopp huserar sedan 2012 denna avknoppning till Sturebadets två andra anläggningar. Sturebadets grundare Carl Curman introducerade det turkisk/romerska badet i Sverige under 1800-talet. När denna anläggning öppnades så möttes besökarna bland annat av ett hamam. Man skulle utan tvekan kunna säga att cirkeln har slutits. Man arbetar enligt Sturebadets grundfilosofi och erbjuder en välavvägd blandning av fysisk träning, mental avspänning, välgörande behandlingar och hälsosam kost.

 

3 HASSELUDDEN YASURAGI

En fridfull oas i  japansk anda, detta är vad som omfamnar besökaren strax utanför Stockholm. Här kan du njuta av  varma källor utomhus, välgörande behandlingar och välkomponerad, nyttig japansk mat. Sover gudomligt gott gör du i rummen med havsutsikt.

 

4 HOTEL TYLÖSAND

Utmärkelserna har under de senaste åren formligen regnat över detta sparesort, men man har inte slagit sig till ro, utan istället har man valt att vidareutveckla verksamheten under parollen ”Ändra alltid ett vinnande koncept”. Resultatet är ett nyrenoverat spa som genomgått en total metamorfos och där stillheten ersatts av kraftfull musik och kaskader av dofter och ljus som kombineras med olika behandlingar. I poolområdet tillför en storbildsskärm ytterligare en nyhet, Swim in Film, möjligheten att se en film medan man lutar sig tillbaka i en poolstol eller tar en simtur.

 

5 GRAND HÔTEL STOCKHOLM

Här, i Nordic Spa & Fitness-anläggning, är det många utländska besökare som väljer att prova på den världsberömda klassiska svenska massagen. På plats finns en doktor i kinesisk medicin samt flertalet terapeuter. Efter avslutad behandling så kan du väcka kroppen till liv med ett bad som året runt håller ”sensommarvärme” och som ska påminna om den närliggande skärgården.

 

6 SELMA SPA

I Sunne, precis vid den bedårande vackra sjön Fryken, tronar Selma Spa, ett av Nordens största spahotell. Med fokus på wellbeing erbjuder man avkoppling, träning, behandlingar och förplägnad under parollen Mjölksyra & Champagne. Spahotellets badområde är precis nyrenoverat, och här kan du njuta av både inom- och utomhuspooler, olika bastutyper och en mångfald av berikande spabehandlingar.

 

 

7 SANKT JÖRGEN SPA

I Göteborg ligger detta spa som lockar med sin speciella Sparitual där besökaren färdas mellan bastuar som har olika temperatur-zoner och dofter. Det finns en ”utsikthylla” med gungande Swaybäddar. Varför inte ta en kopp Ayurvediskt te under bar himmel i den varma Utekällan och verkligen känna hur livsandarna återvänder?

 

8 SKEPPARHOLMEN

Lustigt nog ligger även detta spa, precis som Hasseludden, i Nacka, strax utanför Stockholms innerstad. Här bygger mycket av verksamhetens inriktning på den omedelbara närheten till naturen. Kopplar av gör du i utomhuspoolen och i den spatiösa bastun som är begåvad med en fantastisk utsikt över skärgården. Efter att ha funnit ro i denna stillsamma miljö är det dags för en eller flera ekologiska behandlingar.

 

9 ARKEN HOTEL & ART GARDEN SPA

På Art Garden Spa i Göteborg kan du njuta av bad i varma källor, vitaliserande vattenmassage, bastubad och vilsamma rum såväl inomhus som utomhus. Naturen, årstiderna och de fem elementen influerar för att ge balans och harmoni.

 

10 FALKENBERG STADSHOTELL & ASIA SPA

Här, högst upp i det klassiska hotellet, så ligger, sedan 2001, detta spa med spektakulär utsikt över havet. Inriktningen är förstås, som namnet ju skvallrar om, österländsk och här erbjuds gästerna alla upptänkliga, efterlängtade ritualer och behandlingar.