LIFESTYLE PROMOTION

Den varmaste sommaren på 260 år blev just, tro det eller ej, ännu hetare med dessa oumbärliga tips om badkläder från Abecita, sängkläder från EngmoDun och skönhetsbehandlingar från House Of Beauty. BTW: Tomas Ledin får nog skriva om texten på sin tidigare så populära slagdänga.

Stockholms mest omtalade skönhetssalong

House of Beauty är Stockholms mest omtalade skönhetssalong — och den mest diskreta. Hit kommer kändisar och kräsna kunder för skönhetsbehandlingar i världsklass. För Maria Johansson, CEO och ägare, är det dock inte viktigt att framhäva sig själv eller vilka kunderna är.

— Jag brinner för skräddarsydd skönhet och perfekta resultat, helt enkelt, säger hon själv.

AV ULRIKA LINDGREN

Det är en solig och stillsam dag i Stockholm när Maria tar emot mig i salongen på David Bagares gata. Det är lätt att missa entrén, en vanlig trappuppgångsdörr med den diskreta skylten House of Beauty visar var jag ska ringa på. Salongen är ombonad med tydlig hemkänsla. Just nu är två av rummen upptagna med behandlingar utförda av Marias två kollegor — en CoaXMED ICE fettfrysning samt en helkroppsdetox med bentonitlera.

Den ombonade känslan är noga genomtänkt. På Östermalms House of Beauty ska kunderna alltid få ett personligt och hemtrevligt bemötande, menar Maria. Det är ett koncept som hon har lyckats bra med. Hela miljön känns mysig och inbjudande, som att det skulle vara lockande att bara smita in här för att ta en kopp kaffe och småprata lite mellan varven. Maria ler när jag nämner det.

– Det är faktiskt vissa av våra kunder som gör det. Vi lägger stor vikt vid de personliga relationerna och många stamkunder känner oss bra vid det här laget.

AVANCERAD HUDVÅRD I VÄRDSKLASS
Man ska inte låta sig luras av den diskreta salongen och den ödmjuka inställningen hos Maria, det är jag medveten om. House of Beauty är just nu Stockholms mest omtalade skönhetssalong. De avancerade hudvårdsbehandlingarna är unika, högteknologiska — och i världsklass. Allt fler kändisar och kräsna personer som vill ha det allra senaste inom hudvård och skönhet söker sig hit och ryktet om salongens unika kompetens går fort. Behandlingarna är allt från avancerad hud- och kroppsvård och cellulitbehandling till fransförlängning och detox. Köerna till vissa av behandlingarna är ibland längre, eftersom utrustningen från italienska  Biotec Italia är världsunik (Maria har den svenska agenturen) och inte finns någon annanstans i Sverige.

BRINNER FÖR SKÖNHET
Maria skakar på huvudet när jag nämner att många kända klienter kommer hit.

– För mig är det oviktigt vilka mina kunder är eller vem jag är som person. Jag brinner för skönhet, helt enkelt, och jag vill erbjuda det bästa och det allra senaste till mina kunder. Resultatet är vad som räknas, att mina kunder alltid är nöjda, säger hon.

House of Beauty skräddarsyr varje behandling efter klienten. Maria och hennes kollegor inleder alltid med en konsultation, där en noggrann behovsanalys av förutsättningar, förväntningar och möjligheter ingår.

– Vi jobbar med resultatinriktad hudvård med en rad olika behandlingar. Maskinerna arbetar på olika sätt beroende på behandling. All utrustning är förstås godkänd och säker, vi nöjer oss inte med mindre. Vår policy är också att alltid vara uppriktiga och att skapa realistiska förväntningar hos våra kunder. Vi följer noga varje kund på vägen, ser hur huden reagerar på varje behandling och vilka resultat som uppnås. På det viset får varje klient en individuell behandlingsplan och ett perfekt resultat för just sin hud.

ANSIKTSLYFT UTAN KIRURGI
Jag undrar vilka behandlingar som Maria tycker mest om själv. Svaret kommer omedelbart: Den senaste högteknologiska ultraljudsbehandlingen HIFU Finesse.

– Behandlingen är revolutionerade. Resultatet blir så nära ett kirurgiskt ansiktslyft och kroppsskulptering man kan komma, men helt utan kniv. Ultraljudet tränger ned i de djupare hudlagren för att stimulera kollagenproduktionen. Hudkvaliteten förbättras inifrån, berättar Maria.

En annan favoritbehandling är Renlive C-vitamin booster. Den är prisvärd, effektiv och ger en fantastisk hud. I den 50 minuter långa ansiktsbehandlingen ingår rengöring, hudanalys, AHA, C-vitamin och mask. Resultatet både syns och känns ordentligt redan efter en behandling.

IPL, laserbehandlingen som har effekt på till exempel åldersförändringar, pigmentfläckar, rosacea och hud som fått skador av solen, har funnits i många år på House of Beauty och är en annan av Marias favoriter. Det är en trygg och populär metod. Efter varje behandling reduceras rodnad, brustna blodkärl, pigmentfläckar och fina linjer, och huden får en mjukare och jämnare ton.

Sist men inte minst nämner Maria den populära fettfrysningsmetoden CoaxMed ICE, som fryser bort fettceller permanent. Helt suverän, tycker Maria, som tillsammans med sina kollegor har lång och gedigen erfarenhet av den. Maria poängterar dock att det är viktigt med en konsultation före en CoaxMed ICE-behandling.

– En fettfrysning passar inte alla. Det är till exempel viktigt att klienten inte har för lite underhudsfett, eftersom resultatet kan bli ojämnt då. Det går heller inte att frysa bort övervikt. Men för rätt klient är det en oslagbar behandling.

POPULÄRT MED SKÖNHETSBEHANDLINGAR

Vad är det som gör att du brinner för just hud- och skönhetsvård?
– Jag har alltid älskat det, ända sedan jag var liten. Min mamma tog alltid hand om sitt utseende och det inspirerade mig. Hon var alltid sitt vackraste jag och är det fortfarande — hon är faktiskt en av mina mest trogna kunder!

Det handlar också om kultur, tror jag. jag är kurd och från mitt hemland har det alltid varit självklart för kvinnorna med skönhetsvård. Nu är det faktiskt blivit mer och mer accepterat och populärt även i Sverige, hos både kvinnor och män, vilket är fantastiskt. Allt fler intresserar sig för sitt utseende. Det har också kommit så många nya behandlingar och produkter på marknaden. Det händer så mycket hela tiden och därför är det extra roligt att jobba med skönhet idag.

Du har uppnått mycket på kort tid. Idag är House of Beauty en av Sveriges främsta salonger inom hudvård och skönhet och du utbildar också nya experter inom hudvård. Vad vill du göra i framtiden, expandera salongen?
– Nej, absolut inte! House of Beauty är en liten personlig salong och så vill jag att det ska förbli. Däremot blir det spännande att se vad som kommer att hända inom skönhet i framtiden och få följa med i utvecklingen. Jag kommer alltid att erbjuda det senaste inom avancerad hudvård. Konceptet är enkelt: House of Beauty alltid ska ha lite mer att erbjuda.

www.ostermalmshob.se

SÄSONGENS BADKLÄDER!

AV MATS ERIKSSON

Den här sommaren vill man ju långtidsparkera sig på en härlig strand, draperad i ett elegant och coolt plagg. Lifestyle Woman slog sig ner i beach baren tillsammans med Sofia Andersson, Online Marketing Manager på det ledande bad- och underklädesföretaget Abecita.

BESKRIV ABECITAS INRIKTNING?
– Underkläder är ett gediget hantverk, därför kompromissar vi inte när det kommer till funktion, design och kvalitet. Den långa traditionen och erfarenheten har gett Abecita sin specialistkunskap, som vi sedan kombinerar med innovativ skandinavisk design.

Vi säljer bad- och underkläder med hög kvalitet till kvinnan mitt i livet, till överkomliga priser. Många av våra plagg finns upp i större storlekar utan att tumma på komforten och stödet.

Abecitas vision är att vi ska vara den ledande leverantören av bad- och underkläder.

VARFÖR SKA MAN VÄLJA ER FRAMFÖR ANDRA MÄRKEN?
– För att vi har ett brett sortiment men med kvaliteten som största fokus. Vi håller konkurrenskraftiga priser i förhållande till design och kvalitet. Alla våra plagg är designade på vårt huvudkontor och är noga utprovade och passformsjusterade för att nå bästa passform. Jag skulle vilja lova att alla kvinnor kan hitta sin favorit-BH eller bikini hos oss! 

KAN DU NÄMNA NÅGRA PRODUKTER SOM DU VILL SLÅ ETT EXTRA SLAG FÖR?
– Kimberly sport-BH – vår absolut bäst säljande sport-BH som har ett fantastiskt stöd och komfort, Agnes mjuk-BH – storsäljande mjuk-BH (utan byglar), Beatrice Collection – en mer flärdfull kollektion i mjuk spets. Tre olika BH-modeller för olika behov, en vadderad med bygel och två ovadderade BH, en med bygel och en utan.

VAR HITTAR MAN ERA PRODUKTER?
– Vi finns hos cirka 700 olika återförsäljare i Norden samt noga utvalda webshoppar. Man hittar oss hos bland annat NK, Åhléns, Korsetten, Ellos och Sportamore.

VAR TILLBRINGAR DU SJÄLV SOMMAREN?
– På västkusten och i Stockholm.

www.abecita.se  

DRÖMRUMMET!

MED EN SÄNG BÄDDAD MED TÄCKEN OCH KUDDAR AV VÄRLDENS FINASTE DUN SÅ KAN DU VERKLIGEN MENA DET NÄR DU SÄGER DET: GOD NATT!

EngmoDun som startades 1952 i Stockholm har växt stadigt genom åren och idag tillverkar man Skandinaviens finaste duntäcken och kuddar. Som ett bevis på detta kan man sedan 1982 även stoltsera med att titulera sig som kunglig hovleverantör.

EngmoDun är lyx i världsklass, säger försäljningschefen Lea Blom Franzmann.

HUR SKULLE DU BESKRIVA ER VERKSAMHET?
– Vi tillverkar kuddar och täcken av världens finaste och mjukaste dun. Varma, svala, tunna eller tjocka och alltid nästan viktlösa. Precis som dunet. Vi lär oss forfarande hela tiden och förbättrar våra produkter genom certifierade tester i vårt eget dunlaboratorium. Vi bygger vår verksamhet på ett genuint hantverk och lång erfarenhet. Men det är nytänkande som driver oss framåt. Tradition och innovation, helt enkelt.

ÄR DET NÅGOT SÄRSKILT SOM NI FOKUSERAR PÅ?
– Att de änder och gäss som ger oss möjligheten att sova skönare ska leva ett bra liv. För oss är detta väldigt viktigt. Därför är vartenda litet dun som vi använder spårbart och ger oss full kontroll över hanteringen. Självklart enligt gällande EU-regler. Allt dun som vi använder kommer från Europa.

HUR SER ER MÅLGRUPP UT?
– Vår målgrupp är människor som är på jakt efter en bättre sömnupplevelse än vad som är normalt.

KAN DU NÄMNA NÅGRA PRODUKTER  SOM DU VILL SLÅ ETT EXTRA SLAG FÖR?
– Täckena och kuddarna i serien Astrid som är perfekta för sommaren. Astrid av Sverige var en osedvanligt vacker prinsessa som även var en väldigt begåvad sömmerska. Det är därför som vi har använt hennes namn på dessa extraordinärt fint sydda täcken och kuddar. Astrid är fylld med 100% vitt gåsdun. Vi människor upplever värme och kyla olika. Därför är Astrid anpassat för olika kroppstyper. Oavsett om du är varm eller kall, så finns det en variant som passar dig. Att täcket dessutom är särdeles elegant är en trevlig bonus.

VAR HITTAR MAN ERA PRODUKTER?
– På NK, dunbutiken.se och SOVA. Du kan även gå in på engmodun.se/butiker/

ÄNNU FLER SKÖNA TIPS!

Lifestyle World är ju en one stop shop för allt det bästa inom livsstil. Och här levererar vi ännu fler värdefulla tips som på olika sätt uppgraderar ditt liv.

BTW: Gilla och följ oss på Instagram
@lifestyleworldse och på Facebook!

1. KUNGLIG HOVLEVERANTÖR

Ja, vi tar inte till överord när vi kallar det nya klockmärket Carl Edmond för hovleverantör. För Prins Daniel har nyligen synts med en Carl Edmond-klocka på handleden. Och medan Prins Daniel har stoltserat med denna i sommar, så har Rolexen snällt fått sitta hemma i garderoben och vänta på – bättre tider… Klockmärket Carl Edmond beskriver sig som en mix av svensk minimalism och schweizisk skicklighet. Det lanserades förra hösten av grundaren Ali Nouri tillsammans med märkesambassadören Joel Kinnaman, och bland delägarna återfinns en viss Peter Forsberg.

Prins Daniels klockmodell är kvadratisk med lite vintagevibbar och lystrar till namnet Granit White Deluxe. Pris 2100 kronor. Tiden talar helt klart för Carl Edmond!

www.carledmond.com

2. KRITIKERROSAD!

Rosenseriens Body Butter Shaping har nästan blivit ihjälkramad av användare världen över.

Denna intensivkräm är svensktillverkad av högsta kvalitet. Endast naturliga ingredienser och 100% vegansk. Den passar alla hudtyper och är speciellt bra för extremt torr och irriterad hud i behov av extra vård. Krämen stramar upp och gör huden sammetslen!

www.rosenserien.com

 

3. MOT BETTEN SOM DU INTE BETT OM!

Alla som har fått ett irriterade insektsbett nyligen räcker upp en svullen hand! Cleerplus® är ännu en riktigt smart idé från Sverige. Det är ett nytt sätt att behandla olika typer av hudbesvär, såsom just insektsbett, munsår och småsår. Gelen är genomskinlig och därför kosmetiskt tilltalande den innehåller en patenterad cellulosalösning, etanol och mintolja. CleePlus® är en 3-stegs lösning:

1. Först skapas en ren miljö fri från virus och bakterier.

2. En skyddande cellulosafilm bildas över behandlingsområdet som håller bakterier och partiklar borta.

3. En gynnsam fuktbalans skapas så att läkningsprocessen underlättas.

Cleerplus® finns att köpa på Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Apomera och Apotea

www.cleerplus.com

 

4. GER MER ÄN HÅRFIN SKILLNAD!

Grazette of Sweden är ett unikt svenskt företag med egen forskning, utveckling och tillverkning av professionella hårvårdsprodukter. Grazette of Sweden har ett heltäckande sortiment av högsta kvalitet. Hårvårds-, styling- och salongsprodukterna används av Sveriges främsta frisörer för att skapa oslagbara resultat. Företaget har även gjort sig känt för att verkligen värna om miljön när det gäller framställningen av sina produkter. Way to go!

www.grazette.com

 

5. VINN EN LAMBRETTA-KLOCKA!

Vad hade Grace Kelly, James Dean och Paul Newman gemensamt? Förutom att de nog aldrig behövde boka bord i förväg innan ett restaurangbesök?

Svar: de hade alla en skoter av det klassiska italienska märket Lambretta. Skotrarna tillverkas inte längre, men namnet lever vidare som ett oerhört framgångsrikt livsstilsmärke med bland annat kläder, glasögon och snygga klockor i retrodesign som flirtar med Lambrettas legendariska racingframgångar på 1960-talet. Och nu har just du chansen att vinna en av de 5 Lambretta Foki-klockor som vi lottar ut!

Modellen är framtagen av blogg-profilen Foki och har fått väldigt mycket uppmärksamhet (och likes). Allt du behöver göra för att ha chansen att vinna är att följa oss på Instagram och att besvara följande fråga: Vilket år tillverkades den första Lambretta-skotern? 1947? 1958? 1960?

Mejla in ditt svar till: vinn@lifestyleworld.se

Lycka till!

www.lambrettawatches.com/sv/