Det är detaljerna som gör helheten – så glöm inte dina händer och naglar när du gör dig bröllopsfin. Här ger nagelspecialisten Dennis Lindell sina bästa tips.

Av: Bea Lindström
Foto: Peter Edqvist

– Det viktigaste att tänka på när det gäller naglar inför bröllop, är att de ska understryka klänning och smink. Jag tycker att naglarna ska vara en fin detalj som inte tar huvudfokus från bruden. Det snyggaste är en klassisk fransk eller en mjölkig nude-färg för att öka fräschören och känslan av lyx. Vill man ha dekorationer skulle jag rekommendera något väldigt enkelt. När det kommer till längd och form ska det vara kortare naglar med mjuka former.

Hur ska jag tänka generellt för att få en fin nagelhälsa?
Det viktigaste är att man använder en bra nagelbandspeeling samt en olja för att ge nageln den optimala vård och styrka den behöver i en stressig vardag. Detta är inte något som tar för mycket tid från vardagen och blir gjort på fem minuter.

Nagelspecialisten Dennis Lindell hittar man i Nagelbaren på Kicks Flagshipstore i Gallerian i Stockholm.


Vilka trender är det som råder generellt inför 2019?
 – Några av trenderna som gäller i vinter är mörka nyanser som klassiska röda färger i olika nyanser. Men även färger som är inspirerade av 70-talet har varit väldigt populära som exempelvis Depend och REQ har varit snabba med att snappa upp, med sin snygga senapsgula och brända orangea toner som är lätta bära upp även om man är lite rädd för färg.
Till våren är det ljusa pasteller som är matta som gäller men det kommer även färger som har lite skimmer i sig, vilket bidrar till en otrolig lyster till naglarna.

Hur kommer det sig att du blev nagelspecialist?
– Jag har alltid har varit en skapande person och då kändes det här som en självklarhet. Det är en bransch som ständigt är i rörelse vilket är otroligt roligt och spännande. Nya tekniker och material kommer ständigt vilket gör att man hela tiden kan lära sig något nytt. Det roligaste är ändå det sociala samspelet och alla spännande möten det för med sig.