Denna artikel är ett samarbete med Lifestyle Publishing och Root Candles

Mörker och kyla väntar utanför dörren, varför inte stanna inne och förvandla ditt hem till en oas av väldoft? Vi tog kontakt med ljusdrottningen nummer ett, Catrine Strömqvist som arbetar med världsberömda Root Candles, för övrigt Michelle och Barack Obamas favorit-ljus.

Vad är så speciellt med Root Candles?

Ljusen står för ett helhetstänk som är unikt i branschen. Här är det fokus på miljö, hälsa och natur. Det finns inga onödiga förpackningar och ljusen är tillverkade av bivax som är det mest hälsosamma du kan elda i ditt hem. Många eldar ljus i sina hem men har ingen aning om vad ljusen innehåller.

Våra ljus innehåller bivax, eteriska oljor och vegetabiliska färger. Det ligger i tiden att tänka på vår natur och välja ekologiska produkter. Det sägs även att det är nyttigt att elda bivaxljus då dessa rensar bort bakterier i ditt hem. Min man och jag har faktiskt inte varit förkylda sen vi startade med Root Candles och vi går in på det tredje året nu…  

Kan du tipsa om hur man sätter atmosfären för olika aktiviteter med hjälp av dina ljus? Vilka ljus passar bäst (och varför) för att lyfta stämningen till en trevlig middagsbjudning?

Det är vår Colonette serie som är 3 cm tjocka och har en brinntid på 22 timmar och som varken sotar eller rinner. Brinner fantastiskt fint och länge. Dessa ljus är doftfria, men vill du förstärka med en doft när du lagar mat så kan man elda exempelvis våra ljus Basilika eller Peppar som blir en härlig doft som sprids i köket.

– en vardagskväll när man behöver komma ner i varv och unna sig lite vardagslyx?

Min favorit  just nu är Sparkling Champange. Den känns lite lyxig med den blandade doften av apelsin, persika och päron. Den är även perfekt till helgen. Man känner hur det bubblar i näsan, men även Sweet Osmanthus som sprider en härlig doft av citrus, grönt äpple och gurka tillsammans med den oväntade koriander, cyklamen och geranium (pelargonia)-doften är perfekt om man vill lyxa lite i vardagen.

– att få energi när höstrusket gör sig påmint?

Energize är väldigt uppiggande med doften av rosemary och eucalyptus med den terapeutiska färgen orange som ger dig en stor skopa ny energi, inspiration och förnyelse efter en stressig dag på jobbet.  Det är från vår Aroma och färg-terapi-serie som finns i 12 aromatiska dofter. Serien kallas ”Seeking balance” och är en helt holistisk serie. Ljusen kommer i en nerbrytningsbar förpackning där till och med etiketterna är gjorda med sojabläck.  

Denna serie är gjord av sojavax och har en härligt sprakande träveke. Vi brukar elda dom på mässorna där de brinner i 6 hela mässdagar i stora lokaler med luftkonditionering och det blir inte ens sot på glaset. Givetvis har alla våra ingredienser ett eget certifikat.

Hur ser trenderna ut när det kommer till ljus, vad är hett just nu och vad spår du blir den framtida ljustrenden?

Det är förstås lite beroende på tycke och smak vad gäller doft. Just nu är det mycket av dofter som luktar rent , tillexempel bomull och ren tvätt, men även blommiga dofter. Men jag tror det kommer mer och mer maskulina dofter.
Vi har vi märkt att många män gillar våra dofter och det är positivt då de flesta är väldigt kräsna. Dofter som burbon och tobacco har blivit väldigt populära i USA. Den framtida ljustrenden är att många blir mer och mer medvetna om vad dom eldar i sina hem och det kommer att vara fokus på naturliga ljus istället för ljus gjorda på kemisk väg.

TÄVLING: Vinn exklusiva ljus från ROOT Candles!

Maila in ditt svar samt motivering till vinn@lifestylepublishing.se för att ha chansen att vinna ljus från ROOT Candles till ett värde av 1500 kr. 

  1. Hur många dofter finns det i deras Aroma- och färgterapi-serie?
  2. Och vad kallas den?

sparkling-champagne-collection

seeking-balance-collection-colour-run-1

Related Posts