Daisy Grace går emot strömmen under Fashion Week Stockholm och visar mode som redan nu finns att köpa. Lanseringen skedde med en kortfilm där SS17-­ kollektionen presenterades i ett regisserat kärleksdrama. Andreas Öhman som står bakom filmen långfilmsdebuterade med Guldbaggenominerade ”I rymden finns inga känslor” som var det svenska bidraget till Oscarsgalan 2011.

”Jag har helt gått in för att regissera en modefilm där jag skapat något ärligt och personligt med ett konstnärligt avtryck. Det känns fantastiskt att få chansen att utveckla en idé där jag fått fullt förtroende och kreativ frihet i alla delar av processen”, säger Andreas Öhman.

SS17-­kollektionen går under namnet ”Sweet Rebel” och inkluderar 13 olika styles, t.ex. blusen Ruffle Dream, byxan The Stud eller blazern Grace Blazer.

Då andra varumärken visade AW17 kollektioner under Fashion Week utmanade Daisy Grace genom ”see now shop now”-­konceptet för att anpassa sig efter konsumentens behov av att klicka hem ett plagg direkt när man kommer över det på en Instagram-­bild eller ser sin idol i en look på en gala. I kollektionen är volanger, nitar och markerade axlar genomgående.

”Vi ville skapa ‘fun fashion’ och finnas till för alla”, säger Amanda Schulman.