Andy Round går beger sig till jordens mest avlägsna platser för att upptäcka världens bästa extrema lyxäventyr. Så om du hade 200 000 000 dollar sittande på banken, vart skulle du åka på semester i år? Hyra en liten slott för 600 av dina närmaste vänner? Hyra 164 meter Eclipse, världens största yacht och patrullera Medelhavet? Eller bara låna David Coppers 50 000 000 dollars karibiska ön för att gömma dig undan ett par månader?

Kanske.

Dessa dagar kräsna miljonärer på något mer unikt, något som är värt mer än bara pengar – äventyr.

Och det finns gott om skräddarsydda experter som gärna hjälpa till. Vill leva din egen James Bond-film? Lätt, ring Brown & Hudson. Känner för heli-skiing på Grönland? Prata med Eyos. Ditt egna Jacques Cousteau- dykäventyr? Få A & K på tråden.

Världen blir kanske mindre, men våra semesterförväntningarna är större än någonsin. Och ingen förväntar sig mer än en superrik klient med en kärlek för äventyr. Här är tio av våra favoritäventyr.

1 På toppen av världen

Det finns inget som ballongflygning över Arktis, och sedan koppla av i ett tält med med högt tak, innan du drar på din skräddarsydda innuit parkas-jacka för en gourmetmiddag på röding och piggvar. Red Savannah erbjuder en nio dagars arktisk safari på Baffin Island för endast 262 500 pund för upp till åtta gäster. Din resa kan anpassas för att inkludera heli-vandring, snöskoter-resor och dykning – allt övervakas av privata guider och. Ön är otroligt avlägset belägen, den liger nära Nordpolen, men det har aldrig de valar, isbjörnar och valrossar som skapat ett hem bland isflak och de blå glaciärerna brytt sig om.

redsavannah.com

 

2 Drömmen om Afrika

Mitt Afrika fångade hjärtan, sinnen och massor av Oscars för 30 år sedan sedan när det slog världens biografer. Men det var Gipsy Moth-planet som flög över det grönskande Rift Valley som etsade sig fast medvetandet. Nu kan du också uppleva magin i detta ikoniska ögonblick för 40 000 i timmen. Flygplanet köptes på auktion av Jochen Zeitz och är nu baserad på Segera, hans überlyxiga viltreservat i Laikpia i Kenya. Med det näst högsta förekomsten av vilda djur i Kenya, inklusive lejon, leopard, giraff och buffel, är Laikipia en afrikansk storlvilts-höjdpunkt och Segera är en modell för hållbar utveckling. Medel från flygningar doneras till Zeitzs Segeras hållbarhetsprojekt.

segera.com

 

3 Down under

Australien är stort på äventyr, men det är också ett stort land. Så ett privatjet är en nödvändighet. The Ultimate Travel Company har all den luftburna lyx du behöver för att utforska Uluru eller Ayers Rock (med en astronom); raviner, djurliv och vattenfall (med helikopter) följt av Berkeley River, Kakadu National Park, Lizard Island på Stora Barriärrevet, ett kort stopp på exklusiva Pretty Beach House innan ett sjöflygplanflyg tar dig till Sydney. Det är landet runt på nio stopp på 23 dagar. Priserna startar från 46 995 pund.

theultimatetravelcompany.com

 

4 Ö-liv

MV Saluzi Yacht

Nio dagar, endast 18 gäster och oändliga möjligheter på världens mest otroliga öar, Abercrombie & Kent fantastiska “Treasures of Palau” -ger dig tillgång till Seventy Islands (ett världsarv stängd för besökare sedan 1956). Dyk i Palaus Blue Holes, simma med delfiner och dyk på ett japanskt vrak, konferens med forskare vid Oceanography Society Research Station (efter snorkling med hajar) och exklusiv tillgång till Jellyfish Lake där du får simma med miljontals icke-stickande Matigias-maneter. Allt detta äventyr underlättas av Rolls-Royce-transporter, motorcykeleskorter, middagar välsignade av lokal shaman och din egen privata superyacht, 226 fot Saluzi med ett eget gym, nattklubb och utomhusbio. Priset startar från 145 000 dollar per person för en VIP-svit, 40 000 dollar mer för befälhavarens svit (5% av priset kommer att doneras till Institut Océanographique).

abercrombiekent.co.uk

 

5 Bond-äventyr

Om du gillar din Martini skakad och inte rörd, bara känner dig verkligen uppklädd i en smoking och tycker om att slå metalltandade skurkar kan Brown Hudson göra verklighet av alla dina Bond-drömmar. Hemlig militär utbildning med specialstyrkor, körning i Aston Martins, fallskärmshoppning, gisslansituation-rekonstruktioner på en yacht, en tur runt jorden till berömda Bond-platser, från de övergivna gatorna på ön Hashima (Skyfall) och glaciärsjöar på Island (Die Another Day) till Alperna (I hennes majestäts hemliga tjänst)  och, om du har ekonomiskt utrymme (Moonraker). Exklusive rymdfärder – vilket är ungefär 150 000.000 pund – priserna kan variera från 98 000 till 378 000 pund. brownandhudson.com

 

6 The sky is the limit

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Om privata jetresor blir rutin och limofärden till jobbet blivit tråkig kanske du behöver öka takten. För endast 15 000 dollar kan du flyga en MiG-29 över Moskva, Incredible Adventures har sedan 1993 erbjudit upplevelser som dessa . – MiG-29 ger en fantastisk utsikt över jordens krökning och mörker på himlen, säger företaget.

incredible-adventures.com

 

7 Heli-skidåkning på Grönland

Kräsna resenärer letar alltid efter något som är unikt och att besöka orörda platser som ingen annan kan nå, säger Ben Lyons på Eyos Expeditions. Hans förslag?

  • – Grönland ett bra ställe att besöka i maj. För heli-skiing.
  • Eyos kan ordna den nödvändiga lyxen med superyacht (endast 455 000 euro i veckan plus 25% för omkostnader), och helikopter. Allt du behöver ta med är dina vänner eller familj. – Hotellrum saknas på Grönland så möjligheten att bo på båten och åka heli-skiing direkt från fartyget är mycket tilltalande. Naturligtvis kan klienter bestämma sina egna resvägar och segla fjordar så att de kan nå en hel del toppar som normalt inte tillgängliga.

eyos-expeditions.com

 

8 Kust-till-kust Nya Zeeland

Du har sju dagar på dig att korsa den södra ön på Nya Zeeland – öst till väst – genom vandring, forsränning, jet-segling, mountainbike och kör Polaris Razor barnvagnar. Undvika vägar, tar utmaningen i några av världens mest häpnadsväckande landskap. Helikoptrar tar dig över de svåraste bitarna och högpresterande buggies navigerar de gamla gruvstäder. Bergskedjor passeras längs vägen och avbryts av kajakpaddling, skydives och häpnadsväckande mountainbike-nedfarter. Mannen med den äventyrliga planen är Matthew Robertson och hans företag Momentum Adventure. Momentum har arbetat på Bond-filmer, The Hobbit och som även ordnat resor för skådespelerskan Gwyneth Paltrow. Priset för det nyzeeländska äventyret är US 88 400 dollar.

momentumadventure.com

 

9 Antarktis på en dag

Ont om tid, men du måste kryssa Antarktis på din bucket list? White Desert kan hjälpa till. Företaget kommer att ta dig söderut från Kapstaden i ett Illuyshin 76 jetplan för att besöka den minst besökta kontinenten på planeten i drygt fem timmar. Här kan du svalka av dig i en trästuga innan du väljer en aktivitet som gör det mesta av dina timmar på Antarktis. Du kan välja vandringar över isklippor och isgrottor, spendera tid med adéliepingviner och ta  enbastu på den närliggande ryska forskningsbasen. När du återvänder väntar en champagnelunch med en av Kapstadens främsta kockar. Priserna är på förfrågan, men om du vill stanna lite längre, så kostar åtta nätter med White Desert från 64 000 dollar.

white-desert.com

10 Galapagos

Öar skapade från vulkaner, albatrosser lyfter sig från klippor, monster-sköldpaddor klampar runt, jätteleguaner väntar på att solen att ska värma upp dem, sälar leker och delfiner jagar båten – det är omöjligt att inte älska Galapagos. Denna skärgård av öar i Stilla havet är en av de mest magiska platserna på jorden. Varje ö är olik den andra och varje har sina egna sällsynta arter. Och eftersom det inte finns några naturliga  fiender är alla djuren överraskande avslappnade runt de mänskliga besökarna. Detta är ett äventyr i den långsamma körfältet – på ett av expeditionens kryssningsfartyg – men definitivt ett som du aldrig glömmer. Scott Dunn har skräddarsydda kryssningar från 6745 euro per person.

scottdunn.com

 

 

Den slutliga gränsen

Virgin Spaceship Unity is unveiled in Mojave, California, Friday February 19th, 2016. VSS Unity is the first vehicle to be manufactured by The Spaceship Company, Virgin Galactic’s wholly owned manufacturing arm, and is the second vehicle of its design ever constructed. VSS Unity was unveiled in FAITH (Final Assembly Integration Test Hangar), the Mojave-based home of manufacturing and testing for Virgin Galactic’s human space flight program. VSS Unity featured a new silver and white livery and was guided into position by one of the company’s support Range Rovers, provided by its exclusive automotive partner Land Rover…

Så vad händer om världen är inte tillräckligt? Tja, du satsar uppenbarligen på månen. Att utforska rymden är det ultimata äventyret och det finns gott om förmögna kunder som är beredda att betala miljoner för att sitta vid den spetsiga änden av en raket. Space Adventures har redan hjälpt mångmiljonärer och spänningssökare som Guy Laliberté, Richard Garriott och Anousheh Ansari att fly jorden för den internationella rymdstationen och utan tvekan kommer många fler att följa efter. Men det riktigt stora äventyretär att åka till månen och tillbaka för omkring 100 miljoner dollar. Virgin Galactic är också inställd på att utforska den yttersta gränsen och du bara måste se bilder på Han Solo för att veta att det kommer att vara speciell.

spaceadventures.com, virgingalactic.com